Gå til sidens hovedinnhold

Få betalt for å søke

Bill Gates sliter i konkurransen mot Google. Nå vil han at brukerne skal få betalt for å bruke selskapets søkemotor.

Google er det første selskapet som virkelig har gitt Microsoft konkurranse, til tross for at Google så langt ikke konkurrerer på noen av kjerneområdene til programvaregiganten.

Penger eller tjenester
På et besøk i India forrige uke luftet Bill Gates en av flere mulige planer for å lokke Googles brukere over til MSN Seach. Gates ser nemlig for seg at brukerne skal få ta del i reklameinntektene som genereres ved bruk av tjenesten. Google har vist at det dette er snakk om svært store summer.

- Brukerne vil få betaling, enten i form av penger, gratis innhold eller programvare, ting de ikke ville fått hvis de ikke brukte søketjenesten, sa Gates ifølge Digi.no.

En Microsoft-representant presiserer at dette er én av flere strategier som vurderes.

Google klart størst
På verdensbasis er Google den definitivt største søketjenesten. Ifølge selskapet selv har de i Spania en markedsandel på rundt 95 prosent. I USA har selskapet hard konkurranse fra flere aktører, men ligger likevel på rundt 45 prosent av markedet.

En annen strategi som kan vise seg å være svært effektiv for Microsoft, er implementering av MSN Search i deres nye operativsystem Windows Vista. Selskapet har tidligere vist sin enorme makt ved å ta store markedsandeler fra konkurrentene ved å gjøre programvare tilgjengelig i Windows. Selskapet har blitt svært dominerende både på lynmeldingstjenester og medieavspilling som et resultat av dette.

Bra for brukerne
Konkurransen mellom Google og Microsoft kan se ut til å være heldig for brukerne. Google har tidligere innledet et samarbeid med Sun, og det er mange som tror at selskapets programvarepakke OpenOffice kan bli tilgjengelig på nett gjennom Google. Det kan i så fall bli et alvorlig angrep på Microsofts melkeku, Office-pakken.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken