Gå til sidens hovedinnhold

Få boliglån til 3,45 prosent

Den flytende boligrenten er stadig rekordlav, og ifølge økonomene vil den holde seg på dette nivået langt inn i 2004. Sjekk de billigste.

Ved en undersøkelse TV 2 Nettavisen har utført, viste det seg at det fortsatt er mulig å få flytende boligrente under 3,5 prosent.

Renten har nå holdt seg stabilt lav siden siste rentenedsettelse fra Norges Bank, og vil sannsynligvis være på et lavt nivå en god stund fremover.

BnP Paribas topper igjen

Det er kun marginale forskjeller mellom topplasseringene på listen, men BnP Paribas troner øverst. For et lån på over en halv million kroner innenfor 60 prosent sikkerhet, kan du få en flytende rente på 3,45 prosent.

Neste bank er Sparebanken Øst, som kan friste med 3,47 prosent. Deretter følger Landkreditt Bank, med 3,55 i nominell rente og 3,61 i effektiv rente.

Ingen endring før klare signaler

Da TV 2 Nettavisen foretok samme undersøkelse for en måned siden, lå den flytende boliglånsrenten på samme nivå.

- Renten vil ikke flytte på seg før vi ser tydelige tegn til rentehevinger fra Norges Bank, sier makroøkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken til TV 2 Nettavisen.

Tror på langvarig lav rente

Også makroøkonom Kyrre Aamdal i DnB Markets tror på en langvarig lav rente. Aamdal mener markedet ikke har priset inn renteøkning før i andre kvartal til neste år.

- Det er vanskelig å si hvordan de ulike bankene legger opp renteutviklingen, men pengemarkedsrenten ligger ikke an til noen økning før i mars til neste år, sier Aamdal til TV 2 Nettavisen.

- Bind renten nå

Mork tror imidlertid det kan gå lenger tid. Tidligere har de fleste økonomene spådd et skifte rundt neste sommer, men Mork tror det kan drøye enda litt til. Samtidig mener han at de som ønsker å binde renten, bør gjøre det nå.

- Jeg anbefaler ikke at man venter så lenge til, ettersom det er en forsiktig europeisk oppgang i de lange rentene. Dermed er det bare et tidsspørsmål før Norge følger etter. Det er ikke så dumt å binde renten nå, avslutter Mork.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året