Gå til sidens hovedinnhold

Få valgte rekordlav rente

Bare 7.500 personer valgte å takke ja til det rekordlave fastrentetilbudet fra Lånekassen på 4,9 prosent. Det er ventet flytende rente ned på tre-tallet til neste år.

Fredag gikk fristen for å binde studielånsrenten dette kvartalet ut. Neste tilbud kommer i begynnelsen av desember.

Denne gangen var det 7.500 personer som valgte å binde renten for tre år på rekordlave 4,9 prosent. Riktignok er det en økning på 2.500 personer fra sist tilbud på 5,5 prosent, men fastrenten denne gangen var den beste fra Lånekassen noen sinne.

Bare 1.700 personer ønsket å binde studielånsrenten på 5,4 prosent for fem år. Dette er en halvering siden juli, da tilbudet på 5,6 prosent over fem år gikk ut.

På forhånd var det ingen klare råd fra ekspertenes side. Akademikerne rådet folk til å vente, mens redaktør Bjørn Erik Sættem i Dine Penger hadde en svak anbefaling på å binde.

- Vi har sett tidligere at det ofte er hva ekspertene mener som styrer. Det var ingen entydig anbefaling denne gangen, og derfor var det kanskje mange som valgte å ikke benytte seg av fastrente-tilbudet, sier informasjonsjef Wenche Merli i Lånekassen til TV 2 Nettavisen.

Det ble allerede før helgen klart at den flytende renten vil falle til 4,2 prosent fra nyttår, og ekspertene spår at den kan falle helt ned på tre-tallet neste år. De tror den så vil stige igjen i løpet av ett til to år.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley