Gå til sidens hovedinnhold

FAA: Usikkert når Boeing 737 MAX kan fly igjen

Over et halvt år etter at Den amerikanske luftfartsmyndigheten (FAA) satte Boeing 737 på bakken, er det fortsatt usikkert når flytypen igjen vil være i lufta.

Det bekrefter den nye FAA-lederen Stephen Dickson i et intervju med CNBC mandag, hvor han sier at sikkerheten kommer først – og at luftfarsmyndighetene ikke har en tidsfrist på seg til å godkjenne flytypen igjen etter at de ble satt på bakken i mars.

– Jeg kan garantere at flymodellen ikke vil fly igjen før jeg er sikker på at det er det sikreste der ute, tilføyer han.

Les også: Norwegian legger ned alle Max-rutene til USA

737 MAX var Boeings bestselgende modell men ble satt på bakken etter to alvorlige ulykker. I oktober i fjor mistet alle de 189 om bord livet da et 737 MAX 8 fra indonesiske Lion Air styrtet i havet kort tid etter avgang fra Jakarta. Fem måneder senere styrtet et tilsvarende fly fra Ethiopian Airlines. Alle de 157 om bord omkom, inkludert norske Karoline Aadland, som jobbet for Røde Kors.

Les også: Boeing har satt av milliarder til flyselskapenes MAX-kostnader

Boeing har oppdatert programvaren på flyene etter at ett av systemene om bord ble knyttet til ulykkene, men myndighetene har fortsatt ikke gitt klarsignal til å ta flyene i bruk igjen.

Les også: Boeing noterer massivt tap i andre kvartal

Ifølge Reuters skal FFA-sjefen denne uken fly til Seattle for å teste en simulator av den nye programvaren til Boeing 737 MAX.

Kommentarer til denne saken