*Nettavisen* Økonomi.

Facebook blokkerer bompengeaksjon i Oslo

MOTSTAND: Over 4.000 mennesker var samlet for å vise motstand og misnøye mot bomringen i Oslo. Nå forsøkte de å sette igang en underskriftskampanje, og ble stoppet.  Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Facebook-gruppen «Ja til miljø – Nei til økte bompenger» prøvde å starte en underskriftskampanje. Det ble for krenkende for Facebook.

08.03.19 19:32

Facebook-gruppen med over 43.500 medlemmer forsøkte å sette i gang underskriftskampanjen «Vi krever folkeavstemning om bompenger!» for å få det behandlet i Oslo bystyre. Det synes Facebook ble for krenkende, og stoppet initaitivet.

Cecilie Lyngby som er leder av gruppen er veldig overrasket, og synes det er trist for demokratiet.

Overrasket

– Dette er jeg veldig overrasket over. Det er ikke noe krenkende tekst, og aksjonen er bare et lovlig verktøy for å komme med innbyggerforslag til Oslo kommune, sier hun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTSTANDSLEDER: Cecilie Lyngby er motstander av bompenger, og har organisert tusenvis av nordmenn mot bomringen i Oslo.  Foto: Privat

Hun mener det er mange som har rapportert aksjonen som ikke liker gruppen, og det er dermed ført til at Facebook har stengt aksjonen.

– Når Facebook-gruppen er så stor så er det mange som følger med, og mange er der for å hoppe inn i diskusjoner og ødelegge, når vi bare ønsker en åpen og fri diskusjon, sier Lyngby.

Teksten mener hun er ikke krenkende. Den handler først og fremst om at det finnes andre muligheter enn bompenger for å finansiere samferdselstiltak, og at de ønsker at folk i Oslo-området skal ta stilling til bompengeprosjektene.


– Ikke krenkende

– Det er ganske paradoksalt, for mitt forrige innbyggerforslag var definitivt krenkende. Men det ble ikke stoppet. Vi har blitt en mye større og mer seriøs gruppe nå, og skal forvalte det ansvaret.

Underskriftskampanjen trengte 3000 signaturer for å bli behandlet av Oslo kommune. De hadde allerede fått 6.667 underskrifter, før Facebook blokkerte initiativet.

– Jeg hadde håpet på 10.000 underskrifter, men det ble stoppet. Heldigvis har vi nok til å sette det på agendaen, sier Lyngby til Nettavisen.

Systemet på Facebook fungerer på en slik måte at det er mulig for andre å sabotere initiativer som underskriftskampanjer og innlegg ved å rapportere innholdet som «spam» eller «krenkende».

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å nå Facebook, men ikke fått svar på våre henvendelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag