Facebook la mandag frem tallene for tredje kvartal. Og de viser totale inntekter i kvartalet på 29,0 milliarder dollar og en bunnlinje på 9,19 milliarder dollar. Det tilsvarer 3,22 dollar per aksje. Driftsmarginen i tredje kvartal var på 36 prosent.

Facebook betalte bare 4 prosent skatt i foregående kvartal, men det skyldes i stor grad en engangseffekt på 913 millioner dollar. I fjerde kvartal ventes skattebelastningen å ligge opp mot 20 prosent.

Det var i tredje kvartal om lag 1,93 milliarder daglige, aktive brukere av Facebook, en økning på 6 prosent fra tredje kvartal 2020. Antall månedlige brukere i perioden økte også med 6 prosent, til 2,91 milliarder.

Les også: Reagerer på Facebooks planer om navnendring: - Som om Grandiosa skulle endret navn

Opp 19 prosent

Hvis vi ser på analytikernes forventninger, tilsa de totale inntekter i kvartalet på 29,6 milliarder dollar og et resultat per aksje på 3,19 dollar. Facebook opplyser mandag at de i fjerde kvartal venter inntekter mellom 31,5-34 milliarder dollar.

Usikkerheten skyldes motvind for Apples iOS 14-satsing og den vedvarende koronapandemien. Inntektene utenom annonsemarkedet ventes å falle fra fjerde kvartal 2020 til fjerde kvartal i år.

Facebook-aksjen har som grafen under viser, steget med rundt 19 prosent i år, men har siden begynnelsen av september falt med hele 15 prosent.

Markedsverdien av Facebook mandag kveld norsk tid var 916 milliarder dollar, 7725 milliarder norske kroner. Det er drøyt ti ganger mer enn verdien av Equinor, som er Norges klart mest verdifulle selskap.

Facebook sier ingenting om den bebudede navneendringen for selskapet, det er ventet at det skjer torsdag. Navnebyttet skal reflektere Facebooks satsing på såkalt metaverse.

Begrepet brukes vanligvis for å beskrive konseptet om en fremtidig repetisjon/gjentakelse av Internett. Det består av vedvarende, delte, virtuelle 3D -mellomrom som er knyttet til et oppfattet virtuelt univers.

Les også: Faen ta, Facebook

Solgt seg ned

Mark Zuckerberg etablerte Facebook i februar 2004. Gründeren eier i dag om lag 14 prosent av Facebook og har gradvis solgt seg ned fra 28 prosent sien børsnoteringen i 2012.

Zuckerbergs Facebook-formue tilsvarer nå 1080 milliarder kroner. Det er om lag ti ganger formuen til John Fredriksen, Norges overlegent rikeste person.

De største øvrige eierne i Facebook i dag eier store internasjonale fond. Oljefondet eier 1 prosent av Facebook, altså verdier for 77 milliarder norske kroner.