Facebook venter bot på opptil fem millarder dollar

TOPPSJEF: Mark Zuckerbergs selskap offentliggjorde kvartalstall onsdag. 

TOPPSJEF: Mark Zuckerbergs selskap offentliggjorde kvartalstall onsdag.  Foto: (NTB scanpix)

Likevel stiger Facebook-aksjen på børs etter å ha lagt fram kvartalsrapport.

24.04.19 23:40

LOS ANGELES (Nettavisen): Facebook la fram sine tall for første kvartal i 2019 onsdag. Der var det ikke mange store avvik fra det markedsanalyser hadde spådd, men tallene var likevel bedre enn ventet.

 

Det fører et til et byks for Facebook på børs. Aksjen hoppet opp rundt fem prosent i etterhandelen som følge av kvartalsrapporten, skriver CNCB.

Dette til tross for at Facebook opplyser i rapporten at selskapet kan bli nødt å punge ut mellom tre og fem milliarder dollar som følge av en bot til tilsynsmyndighetene (FTC) i USA. Det vil i så fall være den høyeste boten FTC har innkrevd fra et teknologiselskap, skriver New York Times.

FTCs etterforskning omhandler hvordan Facebook har håndtert brukerdata på. Facebook har fått massiv kritikk for diverse personvern-saker.

Den ferske kvartalsrapporten viser at selskapet hadde en total omsetning på 15,08 millarder dollar, som er noe bedre enn ventet. Det er også det sosiale mediets månedlige aktive brukere, som i forrige kvartal var på 2,38 milliarder brukere. Selskapets resultat havnet på 2,43 milliarder dollar.

- Vi hadde et godt kvartal og vår virksomhet og vårt felleskap fortsatte å vokse, sier Mark Zuckerberg i en uttalelse.

- Vi er fokuserte på å utvide vår personvern-fokuserte visjon for fremtiden til sosiale medier, og jobber i samarbeid med andre for å adressere viktige temaer når det gjelder internett, fortsetter Zuckerberg.

2018 var et tøft år for selskapet. Det ble blant annet avslørt at det sosiale mediet ble brukt til å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016. I tillegg var selskapet i hardt vær for diverse personvern-saker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.