*Nettavisen* Økonomi.

Færre går på restaurant

Mens bedrifter innen transport og kommunikasjon økte sin omsetning i andre kvartal, sank omsetningen svakt på hotellene og i restaurantene.

Til tross for at hotell- og restaurantvirksomhet samlet sett gikk ned med marginale 0,2 prosent, var det likevel enkelte områder som opplevde medvind, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Omsetningen for hoteller, pensjonater og moteller med restaurant gikk opp med mellom 1,2 og 1,4 prosent fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i år. Barene var imidlertid omsetningsvinneren, med 10 prosent økning.

Restaurantene hadde færre besøkende, og opplevde en omsetningssvekkelse på 1,5 prosent. Også gatekjøkken, salatbarer og pølseboder hadde en nedgang.

Innen transport og kommunikasjon var det en samlet vekst på 1,5 prosent i andre kvartal mot samme kvartal i fjor. Spesielt er det transport på elver og innsjøer som trekker opp. Her var økningen formidabel, på hele 49,2 prosent.

Innenlandske kystruter var også blant de som steg mest, med 18,5 prosent. Reisebyråene og jernbanen hadde en svak periode, og gikk markant ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.