*Nettavisen* Økonomi.

Færre handler i Oslo sentrum – butikkene sliter

 

HANDELEN FALLER: Kjøpesentrene i Oslo sentrum, som Oslo City (avbildet her) og Aker Brygge, tapte henholdsvis 6 og 4,4 prosent i falt omsetning første halvår, sammenlignet med i fjor, skriver Finansavisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Stadig færre handler i Oslo sentrum og butikkene i området sliter. Både netthandel og «bilfritt byliv»-prosjektet får skylden for nedturen.

10.10.19 07:34

Onsdag kunne Nettavisen fortelle om hvordan de nye tollreglene skaper krisestemning i butikker i Oslo Sentrum. I dag er det kommet fram nye tall som illustrerer butikk-krisen i landets største by.

I typiske handelsgater i Oslo, som Karl Johans gate, Hegdehaugsveien, Markveien og Thorvald Meyers gate, har leieprisene falt siden i fjor, skriver Finansavisen.

I de mest sentrale sentrene, som Oslo City og Aker Brygge, falt omsetningen med henholdsvis 6 og 4,4 prosent i første halvår, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, skriver avisen.

– Det er komplekst og sammen­satt. Det er færre som er ute og handler. Karl Johans gate har hatt en nedgang i antallet besøkende de siste to årene, sier leder av retailavdelingen Haakon Reed-Larsen i Colliers International.

Netthandel og kinesere

Reed-Larsen peker på netthandel, færre kinesiske turister og færre parkeringsplasser i forbindelse med «bilfritt byliv»-prosjektet som forklarende faktorer. Han påpeker at de store kjøpesentrene opprettholder omsetningen, men at de mindre sliter mer.

Kollega, leder Stian Kjellhov i handelseiendomsadministrasjonen i Collier International, er enig.

– Det er i ferd med å bli tøffere å være liten. De store sentrene har fortsatt en egen tiltrekningskraft. Hvis du er stor og tung, har du din egen gravitasjon, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag