Færre rikinger i Norge

Foto: Ahn Young-joon (AP)

Men 58.000 kan fortsatt kalle seg dollarmillionær.

Finanskrisen gjør at det blir stadig færre dollarmillionærer. I Norge har 58.000 en privat formue på mer enn 6,3 millioner kroner (1 million dollar). Det er en nedgang på 4000 personer sammenlignet med i fjor, tilsvarende en nedgang på 7,7 prosent, melder NRK.

Ifølge en ny rapport fra konsulentselskapet Capgemini faller antallet rike i Norge mindre enn i de andre nordiske landene.

Antall dollarmillionærer i verden har falt til 8,6 millioner mennesker, en nedgang på 15 prosent. Finanskrise og fall i aksjeverdier har mesteparten av skylda og over 50 billioner kroner har fordunstet fra formuen til verdens rikeste siden i fjor.

– Vi har ikke sett et så stort fall siden vi startet med rapportene for 13 år siden, sier markeds – og kommunikasjonsdirektør Gunilla Resare i Capgemini Norge til NRK.

Antall dollarmillionærer er tilbake på 2005-nivå, men norske millionærer klarer seg imidlertid forholdsvis godt. Ifølge Resare er forklaringen at vi har en stor oljesektor, en sterk offentlig sektor og kuttene i styringsrenta.

I tillegg finnes det flere rikinger, for undersøkelsen tar ikke med verdien av bolig, biler og båter. I stedet måles den finansielle formuen, som blant annet omfatter bankinnskudd og aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.