TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - Det ble full jubel og det var ikke lett å få ungene til køys den kvelden. Nå gleder vi oss til å oppleve cruise for første gang. For vi har vært skeptiske til å dra på cruise med små barn, sier Benjamin Reite (31).

Sammen med kona Linn Urke (35) og barna Tiril (7) og Trym (5), legger de denne uka ut på en ferie mange nok misunner dem.

- Vi flyr til Spania og skal være der frem til vi legger fra kai i Barcelona 28. juli. Vi turte ikke gamble på av vi skulle vinne, så vi la egne ferieplaner, forteller Reite.

Danket ut 12.000 søkere

Ekteparet fra Hareid på Sunnmøre var nemlig de som kom gjennom nåløyet da Royal Caribbean i mai utlyste det som ble en av årets mest ettertraktede sommerjobber.

Ikke mindre enn 12.000 søknader fikk rederiet, da ville betale en person eller par for å reise på to cruise i sommer: ett i Middelhavet og ett i Karibien.

- Det har ikke helt gått opp for oss at vi klarte å danke ut 12.000 andre søkere, sier Reite og legger til at de har blitt litt mindre skeptiske til cruise etter at de fikk jobben i forrige måned.

- Det er mye å ta seg til, ser det ut som. Både om bord og når du går i land.

- Hva ser dere mest frem til?

- Det er jo mye spennende på begge cruise. I Middelhavet skal vi innom flere byer jeg har ønsket å besøke. Men ungene ser nok mest frem til Karibien. Det er jo noe spesielt med det. Så håper jeg å få mulighet til å snorkle en av dagene sånn at jeg får sett noe under vann også, forteller 31-åringen som begynner i ny jobb på en brønnbåt når han kommer tilbake til Hareid 18. august.

- Hvordan blir det med jet-lag?

- Jeg har jobbet på båt tidligere også, så jeg er vant til å snu døgnet. Men det kan bli tøft for de tre andre som alle skal på skolen allerede den 19. august.

Vil bryte ned myter

Hos Royal Caribbean er det godt fornøyd med responsen på årets sommerjobb.

- I og med at sommerjobben innebærer reising på våre cruiseskip, hadde vi forventet en del søkere, men at vi skulle få over 12.000 søknader, hadde vi aldri trodd, sier markedssjef Elisabeth Gathe og legger til at de har gjennomført intervjuer med kandidater fra hele landet.

- Hvorfor fikk denne familien jobben?

- Vi falt for at det var en hel familie på fire som hadde søkt på sommerjobb sammen. De hadde laget en veldig god video som skilte seg klart ut blant søkerne, der de presenterte seg som en aktiv familie med god forståelse for å lage godt innhold til sosiale medier. At de aldri har vært på cruise, og kanskje er litt skeptiske til om denne ferieformen passer for deres aktive familie, var også med i vårt valg.

- Hva går egentlig jobben ut på?

- Det er rett og slett å bryte ned mytene rundt cruise som ferieform. Den som får sommerjobben får en hovedoppgave, å dokumentere reisene og opplevelsen i form av tekst og bilder.