Gå til sidens hovedinnhold

Får 4,4 mill. i årslønn

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Sjefsjobben i Statoil gir Helge Lund et aldri så lite lønnshopp. Årslønna blir 4,4 millioner kroner. I tillegg kommer det en bonusavtale som kan sikre ham et nytt millionbeløp.

Lunds årslønn kom fram i forbindelse med pressekonferansen Statoil avholder på Gardermoen mandag.

Tidligere på dagen ble det klart at Helge Lund går fra jobben som konsernsjef i Aker Kværner og tar toppjobben i Statoil.

- Dette er en gledens dag for alle i Statoil, sa styreleder Jannik Lindbæk da pressekonferansen startet.

Avtalen med Statoil sikrer Lund en årslønn på 4,4 millioner kroner. I tillegg får han en bonusavtale på maks 30 prosent av årslønnen.

Lund går dermed opp i lønn. I fjor fikk han 4,09 millioner i årslønn og godtgjørelse fra sin gamle arbeidsgiver. Lønna er også bedre enn hva forgjenger Olav Fjell fikk utbetalt.

Lindbæk kommenterte at årsaken til den økte lønna er at Statoil ønsker å være konkurransedyktige på lønn i markedet.

Lund sa at han hadde brukt lang tid på å takke ja til den nye jobben, men understreket at det ikke var forårsaket av at han var usikker på om Statoil-jobben var den rette.

- Det har vært en lettere beslutning å si ja til Statoil enn å si nei til Aker Kværner, sa Lund på pressekonferansen mandag.

Lund har i en årrekke vært en av Kjell Inge Røkkes mest betrodde medarbeidere, De siste to årene har han vært toppsjef i Aker Kværner, hvor Røkke er hovedaksjonær. Fredag ga Lund Røkke beskjed om at han «gikk inn i tenkeboksen» for å vurdere jobbtilbudet fra Statoil.

Den endelige beslutningen om å takke ja tok han ifølge ham selv seint lørdag kveld.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, sa Lund på pressekonferansen.

Helge Lund tiltrer sin nye jobb 15. august i år.

Se TV 2s reportasje om sjefsbyttet her (betaltjeneste).

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget