*Nettavisen* Økonomi.

Får betalt når folk dusjer og drikker

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Kommunen betaler Mille-Marie Treschow for drikkevannskilde.

12.01.11 21:32

Når det strømmer ut fra dusjen eller krana, drypper det på Mille-Marie. Fru Treschow i Larvik kan se fram til en sjekk på rundt 90.000 kroner fra Porsgrunn kommune, skriver Porsgrunns Dagblad.

Neste gang de som bor i Porsgrunn tapper seg et glass fra springen, kan de sende en vennlig tanke til Mille-Marie som gir avkall på mye av vannet som strømmer ut fra vannbehandlingsanlegget i Valleråsen.

Farris er drikkevannskilde for Porsgrunns befolkning, i hvert fall deler av året.

I fjor ble det hentet ut nøyaktig 5.053.264 kubikk med drikkevann fra Farris.

Hver kubikk koster rundt 0,17 øre, altså et ganske så rimelig alternativ til Farris-flaskene du kjøper i butikken eller på restauranter.

- Vi kommer trolig til å betale Treschow-Fritzøe rundt 90.000 kroner for vannet som ble brukt i 2010, sier avdelingsleder Halvor O. Runningen i Kommunalteknikk.

Kommunen betaler for tapte fallrettigheter. Med andre ord: Vannet som kommunen bruker, kunne i stedet vært brukt til å produsere strøm av Treschow-Fritzøe.

Til mer vann vi bruker, til bedre tider er det for Mille-Maries selskap Treschow Fritzøe.

Selv om det altså bare er snakk om dråper i havet for det gigantiske firmaet.

Porsgrunn kommune har Mjøvann som sin hovedkilde. Men i deler av året tyr de til Farris. De siste årene har reservevannskilden blitt flittigere brukt enn tidligere. Det skyldes at vannet i deler av året er klarere enn det Mjøvann kan varte opp med. Selv om kommunen må betale for forbruket, tar de det igjen i lavere utgifter til vannbehandling.

- Når vannet er klarere, bruker vi mindre penger på vannbehandling, blant annet strøm til UV-anlegget, sier Halvor O. Runningen.

Les flere nyheter hos: Porsgrunns Dagblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.