*Nettavisen* Økonomi.

Får bruke 452.000 kroner på lunsj

Foto: MIGUEL MEDINA (Scanpix)

Skal du ha lunsj med den nye IMF-sjefen Christine Lagarde? La henne betale.

12.07.11 21:32

Den nye IMF-sjefen Christine Lagarde har stort sett vært ett eneste smil siden hun fikk jobben. Kanskje ikke rart nå vi ser hvilken lønn hun får. Representasjonskontoen er heller ikke noe å blingse av.

Det internasjonale pengefondet (IMF) går foran med et godt eksempel når det gjelder åpenhet om lederlønninger.

Lagardes arbeidskontrakt er lagt ut på nett. I dokumentet finnes både stillingsbeskrivelse og detaljer om lønn, representasjon og pensjonsordning.

Heftig lønn og representasjon
Lagarde kan se frem til en årlig lønn på 467.940 amreikanske dollar. Etter dagens kurs tilsvarer det cirka 2,53 millioner kroner.

I tillegg får hun en representasjonkonto på 83.760 dollar - det tilsvarer 452.000 kroner. Hun burde dermed ha råd til å spandere lunsj på noen og enhver. I tillegg får hun dekket alle utgifter i forbindelse med reiser for både seg selv og ektemann. Diett kommer i tillegg.

Representasjonskontoen på 452.000 kkroner skal sørge for at Lagarde skal kunne oppretteholde det som beskrives som «en levestandard passende for din posisjon som fondets direktør», skriver e24.no.

Lagarde får i tillegg en meget lukrativ pensjonsavtale. Både lønnen og pensjonen skal tilpasses konsumprisindeksen som gjelder for Wahington DC-området.

Moral og etikk
Kontraktsbetingelsene skal ifølge e24.no inneholde en klausul om de moralske og etiske forpliktelsene Lagard må overholde.

Etikk-klausulen slår fast at Lagarde må leve opp til de høyeste etiske standarder og unngå enhver interessekonflikt eller inntrykk av slik konflikt.

Blant annet kan hun ikke inneha andre private eller offentlige verv i perioden hun sitter som direktør for fondet eller motta gaver fra samarbeidspartnere utenfor fondet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.