Gå til sidens hovedinnhold

Får ett døgn til å stoppe SMS-bløff

Telenor og NetCom har bedt selskapet som sender ut meldinger om at du har vunnet gavekort til 2000 kroner om å stoppe utsendelsen i løpet av ett døgn.

TV 2 Nettavisen kan onsdag skrive om en SMS-kampanje som plager norske mobilbrukere landet rundt. I tekstmeldingen lokkes du med at du har vunnet en gevinst verdt 2000 kroner, så fremt du aksepterer å motta to tekstmeldinger med passord og gratulasjoner.

De to tekstmeldingene koster deg 60 kroner. Forbrukerombudet har i et brev til de involverte selskapene fastslått at kampanjen er ulovlig.

Advarer selskapet
Nå setter også Telenor og NetCom en effektiv stopper for SMS-spammingen.

- Dette er et selskap som opererer over vårt nett, men som har brutt den avtalen som vi har inngått. Vi har nå gitt beskjed til Global SMS om at utsendelsen av tekstmeldingene som koster penger må opphøre innen torsdag, sier assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil, til TV 2 Nettavisen.

Tuman Johnsen sier at Telenor i ytterste konsekvens kan komme til å kaste ut Global SMS ut av nettet hvis de ikke etterkommer kravet om å stenge tjenesten.

- I ytterste konsekvens kan vi stenge hele tilgangen, men jeg tror ikke at dette blir noe problem, sier han.

NetCom har gitt Global SMS en frist til klokken 12 torsdag med å stoppe utsendelsen av tekstmeldingene.

Mulig erstatning
Både Telenor og NetCom har mottatt klager fra sinte kunder som føler seg lurt av tilbudet. Telenor sier de vil hjelpe kundene så langt det er mulig.

- De som ønsker å klage på dette får ta kontakt med oss, så får vi se hva vi kan få til. Det er ikke vår tjeneste, men det er jo våre kunder. Vi vil forsøke å bidra til en løsning, hvordan pengene flytter på seg får vi se på, sier Tuman Johnsen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere