Får ikke penger for Lidl-tomt

Bilforhandler Kjell Madsen i Steinkjer har solgt en tomt til den tyske lavpriskjeden Lidl. Men pengene for tomten får han ikke utbetalt før kommunen gir ny byggetillatelse.

- Det stemmer, det. Først når det er gitt byggetillatelse, er salget formelt i orden. Vi ventet først ett år uten at det skjedde noe. Nå har Lidl fornyet opsjonsavtalen med ett nytt år, så får vi se, sier Kjell Madsen til Dagens Næringsliv.

For Lidl er næringseiendommen meget attraktiv, ettersom den ligger ved innkjøringen til Steinkjers beste handelsområde. Amfi og Coop har store kjøpesentere like ved.

Ifølge avisen har flere eiendomsaktører i Nord-Trøndelag vært i kontakt med den tyske dagligvarekjeden. Lidl er angivelig svært ivrige på å finne tomter og eiendommer, og ønsker å etablere seg i nærheten av Rema 1000-butikker.

Kjeden har sikret seg at ingen avtaler blir bindende før reguleringer og byggetillatelser er i orden.

Flere steder har konkurrentene drevet intens påvirkning for å stanse Lidl. Men Steinkjer kommune opplyser at ventetiden skyldes normal saksgang. Madsen mener imidlertid noen må stikke kjepper i hjulene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.