I desember i fjor ble det kjent at Obos´ dyreste leilighet noensinne ville bli lagt ut for salg. Prislappen for den nye leiligheten på Majorstuen i Oslo er på svimlende 95 millioner kroner.

Nå viser det seg at den rekorddyre leiligheten på rundt 400 kvadratmeter fortsatt ikke har skiftet hender.

- Vi har hatt flere henvendelser angående denne leiligheten. Vi har ikke solgt den ennå, men det er lenge til boligen skal stå ferdig, så vi har god tid, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Pettersen sikter til at den antatte ferdigstillelsen av leiligheten først er i 2022. Toppleiligheten ligger i 12. etasje, har fem rom, flere bad, garderober, to terrasser og utsikt over Frognerparken og Oslofjorden.

- Går ikke ned i pris

- Vi vet av erfaring salg av denne type bolig i denne prisklassen vil ta tid. Med andre ord er det ikke aktuelt å gå ned i pris. En kjøper av en slik leilighet vil også ha omfattende ønsker om tilvalg og endringer, fortsetter Pettersen.

Boligen inngår i prosjektet Middelthunet, som vil bestå av 329 selveierleiligheter fordelt på tre bygg når det står ferdig. Det er Nordeas gamle hovedkontor som skal rives og omdannes til et nytt bomiljø, ifølge boligannonsen.

Så langt er 44 av 46 leiligheter i det første salgstrinnet revet vekk. Den «billigste» skal være en treromsleilighet på 55 kvadratmeter til seks millioner kroner.

– Prosjektet har solgt svært godt og vi er snart klar for legge ut nok et salgstrinn med flere flotte utsiktsleiligheter, fortsetter Pettersen.

I boligannonsen kommer det også frem at leilighetene er tegnet med fokus på god plassutnyttelse, smarte planløsninger og at de har materialer av god kvalitet. Leilighetene leveres videre med god takhøyde, store vinduer, skyvedører ut til balkong og vannbåren gulvvarme.

- Burde vært dyrere

Obos-sjef Daniel Siraj har tidligere uttalt at han aller helst ville satt prisen enda litt høyere. Samt at han regner med at den blir solgt.

- Ja, hvis ikke hadde vi ikke satt prisen der. Grunnen til at prisen er satt sånn, er at det er en leilighet på over 300 kvadratmeter med 400 kvadratmeter takterrasse. Jeg mente vi burde satt prisen på 100 millioner, men markedsfolkene ville ikke gå høyere enn 95, sa Siraj til NRK i desember i fjor.

Samtidig understreket han at dette ikke er den nye sosiale profilen til Norges største boligforvalter.

- Dette er litt Robin Hood, ta fra de rike og gi til de fattige. Overskuddet bruker vi til å kjøpe tomter andre steder og bygge boliger i prosjekter som kanskje ikke er like økonomisk bærekraftige, og som er tilpasset lavinntektsgrupper, sa Obos-sjefen videre.

Obos-prisene steg

For bare noen dager siden kunne Nettavisen Økonomi fortelle at Obos-prisene i Oslo hadde steget med 2 prosent i mars og med 7,2 prosent siden årsskiftet.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en Obos-leilighet i Oslo ved utgangen av mars var 63.993 kroner, inklusive fellesgjeld. For landet under ett var kvadratmeterprisen 55.748 kroner kvadratmeteren.

Dette er 2,2 prosent høyere enn i februar og 8,0 prosent mer enn i mars 2018. Prisene for brukte Obos-boliger har samlet sett steget med 5,5 prosent hittil i år.

Søk i alle eiendomssalg siste to måneder her.