Gå til sidens hovedinnhold

Får kjøpe Hydrakraft

Konkurransetilsynet godkjenner ODIMs oppkjøp av Hydrakraft. De to selskapene leverer håndteringssystemer for offshore-branjsen.

Oppkjøpet har vært inne til vurdering etter at ODIM 20. september 2005 inngikk en avtale med Hydrakraft om å kjøpe selskapets virksomhet i Ulsteinvik.

Konkurransetilsynet er nå ferdig med vurderingen av kjøpet og har konkludert med at tilsynet ikke kommer til å gripe inn, melder ODIM i en pressemelding fredag ettermiddag.

- ODIM har hele tiden vurdert risikoen for inngrep mot oppkjøpet som liten, og vi har løpende holdt markedet informert om utviklingen i denne saken. Det er derfor med stor tilfredshet at vi nå kan meddele at oppkjøpet av Hydrakraft er endelig, sier administrerende direktør Jogeir Romestrand i en kommentar.

Hensikten med oppkjøpet av Hydrakraft er ifølge ODIM å stryke selskapets posisjon innen automatiserte håndteringssystemer, primært rettet mot supply.

Kapitalforhøyelsen i forbindelse med børsnoteringen av ODIM var også i stor grad begrunnet i oppkjøpet av Hydrakraft.

- Oppkjøpet av Hydrakraft er et viktig oppkjøp for ODIM. Sammen får vi en langt sterkere markedsposisjon innen supply, sier Romestrand.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken