Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Fargeproblemer for Lidl

Den tyske dagligvarekjeden Lidl ønsket å skille seg ut i Bergen med knall oransje tak og parkeringsplass i rød betongstein. Dette får selskapet imidlertid ikke gjennomslag for i byrådet.

Fem av seks Lidl-butikker som skal etableres i Bergen, blir nybygg. Alle skal bygges etter samme mønster. Dette er imidlertid ikke byråd for miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen, så glad for.

- Når Lidl kommer til Bergen får de ikke legge butikker overalt uten å ta hensyn til lokal byggeskikk. Vi har en formening om estetikk og stedlig tilpassing, og det er krav vi ikke selger på billigsalg, sier Iversen til Bergens Tidende.

Lidl har et standardbygg, der hele deres konsept går på synlighet. Ifølge planen skal taket på butikkene være knall oransje og parkeringsplassene røde.

Men Iversen påla den tyske kjeden å moderere fargevalget på et møte tidligere i januar.

Dessuten har byråden signalisert til Lidl at det ikke er aktuelt å tillate det antall parkeringsplasser selskapet har lagt opp til av hensyn til konkurransesituasjonen. Bergen kommune vil ikke godta at Lidl får dobbelt så mange plasser som tilsvarende butikker får lov til å etablere.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!