*Nettavisen* Økonomi.

Fast-budet akseptert

Aksjonærene som representerer 73 prosent av Opticom har akseptert budet fra Fast. – Det var aldri et tema å ikke gjennomføre budet, sier Robert Keith.

20.12.05 11:07

Siden «piratene» kjøpte over to millioner aksjer i Opticom 8. november har det vært krig. På generalforsamlingen 7. desember gikk Stordalen, Orkla og Spetalen av med en knepen seier. Siden har det raknet og nå sitter tidligere styreformann Thomas Fussell og tidligere adminsitrerende direktør Robert Keith igjen med makten.

Budet var aldri truet
Som TV 2 Nettavisen kunne avsløre solgte Øystein Stray Spetalen fredag etter børs 600.000 aksjer til Eric Simpson, en aliert av de to engelskmennene.

Sjekk Opticom-kursen her , og Fast-kursen her .

- Det har aldri vært et tema for å ikke gjennomføre budet, sier Keith til TV 2 Nettavisen.

Investorene som har akseptert budet er foruten Keith og Fussell, Hans Gude Gudesen, Orkla, Petter Stordalen, Vital Forsikring, og Fast selv. De representerer til sammen 73 prosent av aksjekapitalen i Opticom.

- Nå ser vi fremover. Det som er viktig at det blir ro rundt selskapet og at Fast får jobbe videre slik at de leverer fortsatt god vekst, sier Keith.

Stor tro på Thin Film
Rundt 43 millioner kroner er lagt inn i polymerselskapet Thin Film Electronics.

- Det vil bli ledet av Gude. Jeg tror at han kan gjøre underverket hvis han får lov til å jobbe i et strukturert miljø, sier Keith.

Keith og Fussell vil kontrollere i overkant av 50 prosent I det nye selskapet, men vil ikke være spesielt aktiv.

- Vi tror Gude vil klare jobben utmerket alene. Vi har imidlertid stor tro på at det skal bli bra, sier Keith.

Fredag annonserte Petter Stordalen, Orkla og Øystein Stray Spetalen at de garanterer for en emisjon på 50 millioner kroner til en minimumstegning på 450 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag