FAST på Europa-toppen

Det norske søkemotorselskapet FAST Search & Transfer er det teknologiselskapet som har vokst nest mest i Europa de siste fem årene.

FAST er bare slått av italienske Tiscali på topp 500-lista fra Deloitte Touche. På sikt håper FAST-ledelsen å bli et av de tre store programvarehusene i Europa.

- Vi er storfornøyd med å komme så høyt opp, sier FAST-sjef John M. Lervik.

Dyktige ansatte og god teknologi er hovedforklaringen til den raske veksten, ifølge Lervik, som lover at selskapet ikke har planer om å ta en hvil på laurbærene.

FAST kommer til å omsette for knapt 300 millioner kroner i år. Til sammenlikning omsetter programvarehuset SAP for 19 milliarder. Det er med andre ord langt igjen til målet om å bli en av de tre store i Europa.

- Vi må sette oss høye mål, forklarer Lervik, som mener it-industrien er på vei inn i en ny æra. Tidligere var det datalagring som var i skuddet. Nå er det informasjonsinnhenting, sier Lervik, og viser til suksessen for søkemotorselskapet Google.

Norge er på topp i Norden i undersøkelsen fra Deloitte Touche, med 48 selskaper på topp 500-lista. Det er mer enn de andre nordiske landene til sammen, ifølge Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.