Gå til sidens hovedinnhold

Fattighuset grøsser

- Igjen velger regjeringen å straffe de fattige.

Nettavisen varslet i går nytt hopp i matvareprisene. Synd, mener Ben Borgen i Fattighuset.

- Det er innmari trist å tenke at det er regjeringen som velger at prisene skal opp. De har absolutt andre alternativer, påpeker Borgen.

Sviktet
Fattighuset hevder de gjør så godt de kan for å hjelpe de fattigste, men føler seg sviktet av det offentlige da fattigdommen bare øker og øker.

- Det er ikke bare i forhold til miljø og integreringspolitikken av regjeringen svikter i forhold til Soria Moria. Men fattigdom er vel ikke like populært å snakke om, sier Borgen.

Han peker på flere tiltak fra regjeringens side som kunne stoppet prisstigningen.

- For det første kunne regjeringen gått inn og dekket bøndenes økte utgifter for å holde prisene nede. Videre kunne de senket momsen i det minste på frukt og grønnsaker, påpeker Borgen.

Les: Matprisene opp over ti prosent

Økt innsats for fattigdom
Regjeringen har i Soria Moria understreket boligpolitikken som en viktig faktor for å bekjempe fattigdommen i Norge. Borgen frykter at regjeringen nå legger grunnlaget for nok en renteøkning, som ifølge ham selv resulterer i det stikk motsatte.

- Ved å ikke gripe inn i dette kan vi stå foran nok en renteøkning. Her rammes de fattigste ekstra hardt da høy inntekt kreves for bedre lånebetingelser. De fattige må ofte finne seg i opp mot to prosent høyere rente, sier Borgen.

Borgen fnyser av regjeringens flere uttalelser om at spørsmålet rundt avskaffing av fattigdommen i Norge er et vanskelig emne.

- Bare ved det tapet Norge har hatt den siste uka på børsen, kunne man ha lagt høyhastighetstog fra Trondhjem til Bergen og i tillegg avskaffet fattigdommen i Norge, mener Borg

Kommentarer til denne saken