Gå til sidens hovedinnhold

FC-gründerne møtes igjen

For første gang på 15 måneder skal Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud stå ansikt til ansikt med kompanjongen Trond Kristoffersen.

Også denne gang skjer det i Oslo tingrett der Stensrud denne uken skal sitte i vitneboksen noen timer hver dag mens hans lege befinner seg i umiddelbar nærhet.

- Det er en absolutt forutsetning for at Stensrud kan vitne at han har lege til stede, sier hans forsvarer, advokat Thomas Klevenberg.

Han vil ikke fortelle hvilken diagnose Stensrud har, men sier helbredstilstanden er blitt vesentlig forverret i den senere tid.

Før jul i 2002
Siste gang de to så hverandre var under et fengslingsmøte før jul i 2002 da begge måtte akseptere å feire høytiden i Oslo fengsel. De ble begge satt på frifot i januar 2003, men en av betingelsene var at de ikke fikk lov å ha kontakt med hverandre.

Siden juli 2003 har dessuten Kristoffersen på ny sittet i varetekt med brev- og besøksforbud.

Som siktet og senere tiltalt i samme sak har ikke Torgeir Stensrud noen plikt til å vitne, men han ønsker selv å gjøre det. Saken mot Stensrud kommer først opp etter at Kristoffersen har fått sin dom i tingretten.

Prominente vitner
I løpet av uken er det mange prominente vitner som skal innom vitneboksen i Oslo tingrett. Det starter mandag med Svein Ribe Andersen, kjent fra en lang rekke styreverv i norsk næringsliv. Han var blant annet styreleder i Orkla i mange år.

Senere i saken, men neppe denne uka, kommer Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og Stakraft-direktør Bård Mikkelsen.

Det er imidlertid stor sannsynlighet for at både aktor og forsvarer vil frafalle mange vitner for at saken ikke skal trekke enda lenger ut enn den har gjort.

Innrømmelser
Avgjørende for bevisføringen er blant annet om aktoratet fortsatt vil tolke Kristoffersens forklaring som om han reelt nekter seg skyldig. På rettssakens første dag spurte dommeren om Kristoffersen erkjente seg skyldig. Hans svar var at han innrømmet sakens fakta slik dokumentene viste, men at han ikke kunne gå god for aktoratets tolkning av regnskapene.

- Da tror jeg du bør erkjenne deg ikke skyldig, sa dommeren, og det rådet fulgte Kristoffersen.

(NTB)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg