Gå til sidens hovedinnhold

Feil ga 290.000 kr i restskatt

Oslo-mannen håpet på penger til gode. Da han åpnet årets selvangivelse, lyste det restskatt på 290.000 kroner mot ham.

Årsaken var en feil i innrapporteringen av data fra arbeidsgiveren. Lønna hadde nemlig blitt ført opp to ganger.

Dermed fikk mannen også et voldsomt skattekrav. I skattepapirene ba kemneren han om å betale inn i overkant av 290.000 kroner i restskatt.

Dobbel årslønn
Feilen var heldigvis lett å identifisere. Årslønnen var nemlig ikke 600.000 kroner som normalt. I posten for inntekt sto det oppført 1,2 millioner kroner.

Nærmere undersøkelser viste at inntekten var blitt innrapportert to ganger. Likevel var andre opplysninger fra arbeidsgiver ført korrekt.

- Det viser at man må være svært påpasselig med alle tallene i selvangivelsen. Du kan fort tape tusenlapper på å være sløv her, sier direktør i Skattebetalerforeningen, Tore Fritsch, til TV 2 Nettavisen.

- Sjekk alt
Han sier at feil forekommer, og at de sjelden er så enkle å få øye på som når restskatten plutselig blir på 290.000 kroner.

- Det kan jo være at andre poster blir innrapportert feil. Renteutgifter, skattepliktige telefonutgifter og andre mindre poster er gjerne ikke så lett å se ved første øyekast, sier Fritsch.

Fått hele fradraget?
En annen feil som ofte forekommer er at fradrag er tatt med, men ikke i sin helhet. Det er viktig å sjekke at fradraget står oppført i sin helhet.

- Å sjekke disse opplysningene er ditt eget ansvar. Det er vanskelig å komme etterpå og klage, sier Fritsch.

Her ser du de mest vanlige skattefeilene

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord