Gå til sidens hovedinnhold

Fem dagers opptur

Nå går det meste børsens vei. USA: Wall Street åpnet opp Asia: Opp, opp, opp

Oslo Børs er inne i sin første lille optimistiske periode etter blodbadet i oktober. Årets tiende måned barberte nemlig verdiene på børsen med mer enn 50 prosent. De siste dagene har imidlertid optimismens lys lagt seg over aksjehandlerne i Tollbugata 2.

- Dette er femte dag på rad at Oslo Børs stiger. Dét er en stund siden, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Nettavisen etter at mandagens handel var avsluttet.

Til slutt endte mandagens handel opp med 3,70 prosent.

Gode nyheter
Én av årsakene til fremgangen er gode nyheter fra børser rundt om i verden. Wall Street endte med oppgang på fredag og Asia og Europa gikk frem mandag. Til alt overmål åpnet også Wall Street opp etter handelsstart mandag.

Dermed fikk ikke en nedgang i prisen på nordsjøolje, som er én av faktorene som vanligvis påvirker Oslo Børs mest, på 5,07 prosent til 62,01 dollar fatet noen stor innvirkning på den hjemlige børsen.

Lokomotivene foran
Med enkelte unntak har det vært bred oppgang på børsen mandag, godt hjulpet av fremgang i børslokomotivene DnB NOR, Norsk Hydro og Orkla og REC med fremganger på henholdsvis 1,30, 5,36, 9,66 og 11,61 prosent.

Den som trekker mest i positiv retning er Norges desidert mest verdifulle bedrift; StatoilHydro.

- Da de la frem tall for tredje kvartal idag reagerte markedet negativt og sendte aksjen litt ned. Når markedet hadde fått sett litt på de bakenforliggende tallene endret dette seg, og de endte til slutt opp, sier Olsen.

Fremgangen endte til slutt på 3,98 prosent.

Shipping til himmels
Ett av markedene som virkelig har tatt av under mandagens handel, er shipping-aksjene. Jinhui Shipping er opp formidable 28,48 prosent, fulgt av Golden Ocean Group som har hatt en fremgang på 20,74 prosent. Andre shippingaksjer som stiger er Frontline som er opp med 10,80 prosent, Wilh Wilhelmsen A-aksjer med en fremgang på 6,70 prosent og Odfjell A-aksjer som har hatt en verdistigning på 8,21 prosent på mandagens handel.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken