Nettavisen Økonomis gjennomgang av NRK-toppenes reiseregninger viser at fem av direktørene i toppledelsen samlet har brukt over 200.000 kroner på ski-VM, fotball-VM og Tour De France siden 2013.

Ved alle arrangementene har NRK hatt en stor stab av reportere, teknikere og andre for å dekke sportsarrangementene. I tillegg har direktørene flydd inn for å avholde møter.

Fotball-VM i Russland

Det er totalt 11 direktører i NRKs toppledelse, som er ledet av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Fem av dem fikk anledning til å bli med på flere internasjonale sportsarrangementer.

Kringkastingssjefen har ikke ønsket å stille til intervju for å svare på spørsmål fra Nettavisen knyttet til NRK-direktørenes reiser. I stedet har vi fått tilsendt en generell kommentar fra kommunikasjonssjef i NRK, Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

– Når det gjelder direktørenes tilstedeværelse på ulike sportsarrangement er det slik at viktigheten av arrangementet og sportsrettigheter for NRK avgjør hvem som er tilstede. I tillegg vil også kompleksiteten i programinnholdet avspeile teamets størrelse, skriver hun i en e-post til Nettavisen Økonomi.

Under fotball-VM i Russland var det tre direktører tilstede - kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, mediedirektør Øyvind Lund og tidligere kommunikasjonssjef Tommy Hansen.

Prisen for å delta på fotball-VM for de tre direktørene var 44.210 kroner.

Fotball-VM i Brasil

Et annet arrangement direktørene deltok på, var Fotball-VM i Brasil i 2014. Der sendte NRK Eriksen og hans nære medarbeider Øyvind Lund.

Prisen for lisensbetalerne ble 59.073 kroner.

Andre arrangementer topp-ledelsen har reist til er både Tour De France, EM i fotball, Ski-VM i Lahti, Ski-VM i Falun, VM i Ski i Val di Fiemme og Ski-VM i Seefeld i Østerrike i 2019.

Ifølge NTB hadde NRK 60 ansatte til stede på Ski-VM i Østerrike.

For alle arrangementene har totalt fem direktører brukt 209.744 kroner på å delta på arrangementene.

Toppledelsens reiseregninger

Her er listen over topp-arrangementene direktørene deltok på, og deres reiseregninger.