Norwegians trafikktall for september er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av nye og strengere reiserestriksjoner over hele Europa, hvor flere land har gått fra gul til rød status.

Selskapet melder nå at 319.370 kunder fløy med Norwegian i september, som er 90 prosent færre enn samme måned i fjor.

Den totale kapasiteten (ASK) var ned 93 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var 96 prosent lavere. Fyllingsgraden var 52,8 prosent, en nedgang på 37 prosentpoeng. 99,2 prosent av selskapets planlagte flygninger ble gjennomført, og av disse var punktligheten på 97,6 prosent, skriver Norwegian i en pressemelding.

Les også: Millioner i bonus til Norwegian-topper

– I september gikk flere land fra å være gule til å bli røde. Vi ser at i det øyeblikket myndighetene innfører nye og strengere reiserestriksjoner, påvirkes etterspørselen umiddelbart, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Les også: Pensjonist Hasse (75) kom seg ikke i barnebarnets konfirmasjon: – Jeg er hakkandes forbanna!

- Vi tilpasser rutetilbudet løpende ut ifra situasjonen, men de stadige endringene i myndighetenes reiserestriksjoner gjør det svært krevende å planlegge, både for oss og kundene. Fremover ser vi også at denne krisen på ingen måte er over, sier Jacob Schram.