Gå til sidens hovedinnhold

Fete bonuser venter Sundal-ansatte

De ansatte i meglerhuset ABG Sundal Collier ser ut til å gå et godt år i møte. Bonuser etter første kvartal utgjør 66 millioner kroner.

- Vi er rimelig fornøyd.

Slik åpnet Norges rikeste aksjemegler seansen da meglerhuset ABG Sundal Collier la frem sine tall for første kvartal 2004. Jan Petter Collier er ikke en mann med store ord eller brede smil, men tallene taler for seg:

Meglerhusets inntekter mer enn doblet seg fra i fjor og endte på 225 millioner krone for første kvartal. Driftsresultatet endte på 129 millioner.

Bonusfest i vente

Halvparten av dette går rett i lommen til partnerne i form av bonus. Ikke verst når en tenker på at mesteparten av summen deles mellom de 135 som er meglere, analytikere, eller jobber med rådgivning. Det skulle bli bortimot halvmillionen på hver – og da er bare første kvartal unnagjort.

- Vi synes dette er fornuftige tall, sa Collier.

Det er gode tider i aksjemarkedet. Norges meglernestor fortalte at meglerhuset fortsetter å ansette nye folk. Særlig Norge går bra.

Ser til Norge

- Vi har lagt bak oss det beste kvartalet siden fusjonen (mellom Sundal Collier og ABG Securities, red.anm.). Norge, og dels rådgivning, går spesielt godt, sa Collier.

Det nordiske markedet har steget 12 prosent i første kvartal, mens verdensindeksen bare har ”gått” 2,7 prosent.

- Norden er et attraktivt marked å være i. Flere og flere investorer interesserer seg for Norden, sa Collier.

Opera og Yara

Blant de store rådgivningsoppdragene som ga penger i kassen til ABG Sundal Collier i første kvartal, var børsintroduksjonene av Opera Software og Hydro-avleggeren Yara.

ABG Sundal Collier ble grunnlagt på 80-tallet av Jan Petter Coillier og hans mangeårige partner Dagfinn Sundal. Sundal pensjonerte seg for 10 år siden, og har siden drevet som privat investor. Det har ikke kastet like mye av seg.

ABG Sundal Collier er det eneste rene meglerhuset på Oslo Børs. Foruten Oslo har selskapet virksomhet i Bergen, Stockholm, London og New York. Det eies med cirka 66 prosent av de ansatte, med Jan Petter Collier som største eier med 12 prosent.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær