Fete opsjoner til Tomra-toppene

Foto: Scanpix/Terje Bendiksby

Timingen for tildelingen av nesten én million opsjoner til Erik Thorsen og de andre Tomra-toppene kan være perfekt: Kursraset sist uke sørger for at innløsningskursen blir svært lav.

Torsdag ettermiddag utløste Tomra-ledelsen et veritabelt aksjeras etter at de nedgraderte inntjeningsutsiktene i tida framover. Fredag endte kursen nesten 11 prosent ned til 28,20 kroner.

Samtidig har styret i Tomra bestemt at konsernsjef Erik Thorsen og hans nærmeste medarbeidere skal tildeles 990.000 opsjoner i selskapet. Innløsningskursen for opsjonene bestemmes av sluttkursen fredag, i dag og i morgen, skriver Dagens Næringsliv.

Den lave innløsningskursen sørger for at fortjenestepotensialet er stort. Lykkes Tomra med storsatsingen i Tyskland, kan aksjekursen i beste fall bli mangedoblet.

Analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg er kritisk til at Tomra-ledelsen har nedgradert utsiktene nå.

- Det burde bety at Tomra sitter ed informasjon som er mer negativ nå enn tidligere, sier han.

Erik Thorsen framholder på sin side at han ikke sitter på noen annen informasjon enn det markedsaktørene har tilgang til. Thorsen er overbevist at Tysklands-floken før eller seinere vil løsne. Det er bare et spørsmål om tid, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag