Fiaskotur for luksusskip

Foto: (Scanpix)

Cruiseselskapet P&Os nye luksusskip Aurora måtte i dag gjøre vendereis etter få timer, grunnet tekniske problemer. Passasjerer, som har betalt opptil 500.000 for en verdensomseiling, forlater nå skipet.

20.01.05 13:05

I likhet med velkjente Titanic startet Aurora sin jomfrutur fra den engelske havnebyen Southhampton. Men selv om konsekvensene ikke ble like store som i 1912, må likevel Auroras storslåtte jomfrutur i dag karakteriseres som en gigantisk flopp.

Etter få nautiske mil, måtte det nye luksusskipet gjøre vendereis og søke tilbake til havn. Skipet kom ikke lengre enn til Isle of Wight - en distanse som kan sammenlignes med Oslo-Drøbak.

Torsdag formiddag er de 1.750 passasjerene i ferd med å forlate skipet som de egentlig skulle seile verden rundt med. Enkelte passasjerer har betalt rundt 500.000 kroner for å være med på begivenheten, ifølge Sky News.

Aurora ble opprinnelig sjøsatt i 2000, men har vært plaget med mye feil. Etter en storstilt ombygging og reperasjon til over en milliard kroner, skulle skipet egentlig ha seilt fra Southampton for 11 dager siden. Turen ble imidlertid utsatt til i går kveld, etter fortsatt problemer.

I går kastet skipet loss, men ble altså tvunget til å snu etter få timer. Årsaken skal være motorproblemer.

Passasjerene, fra 23 forskjellige land, får nå refundert sine billettkostnader, samt 25 prosent ekstra som kan benyttes til andre cruise innen januar 2007

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.