Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 15 millioner ved DnB-kjøp

Tidligere direktør Harald Troye fikk 15 millioner kroner da DnB kjøpte Skandia Asset Management. Store deler av dette kom fra en bonusordning Troye inngikk med selskapet året før oppkjøpet.

De siste ukene har Skandia blitt sterkt kritisert i Sverige, etter at Skandia Asset Management ble solgt til DnB. Deler av Skandias gevinst ble gitt som bonus til utvalgte ledere, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en stor sum, men så håper jeg ledelsen synes jeg gjorde en god jobb, sier Troye til Dagens Næringsliv. Han var en av de heldige som fikk delta i incentivordningen.

Troye ledet Skandia Asset Management frem til oppkjøpet i januar 2002, og tiltrådte senere som administrerende direktør i det nye selskapet. Med seg fikk han en sluttpakke som ingen av de to selskapene beskrev i sin helhet.

Troye deltok som eneste nordmann i det gunstige incentivprogrammet for ledelsen i Skandia, og da DnB kjøpte selskapet ble programmet avsluttet og pengene utbetalt. 12 millioner kroner tjente Troye på bonusavtalen. Resten av de 15 millionene var knyttet til et aksje- og opsjonsprogram som ikke hadde noe med oppkjøpet å gjøre.

Troye er inneforstått med at kundene, som ble tvangsoverført fra Skandia til DnB, indirekte er med på å betale dette.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot