*Nettavisen* Økonomi.

Fikk fyken, hever børsen

Oslo Børs stiger tirsdag, blant annet trukket opp av Orkla, som stiger etter at Finn Jebsen fikk sparken som konsernsjef.

25.01.05 12:05

Etter halvannen times handel er Oslo Børs tirsdag opp 0,7 prosent til 242,2 poeng, og ligger dermed bare marginalt under rekordnivået.

Fokus er på Orkla, som stiger etter at konsernsjef Finn Jebsen har fått sparken. Grunnen er trolig at dette kan øke sannsynligheten for strategiske grep i Orkla, som oppsplitting i ulike virksomhetsområder, noe mange ser på som gunstig for aksjekursen.

Foreløpig er aksjen opp 3,8 prosent til 204,50 kroner, og Orkla har aldri vært så høyt verdsatt som i dag.

Ellers har holdingselskapet Aker solgt aksjer for rundt halvannen milliard kroner i Aker Kværner og Aker Yards. Salgene ble gjort raskt og effektivt etter børs i går, og omtrent til markedspriser.

Den definitive børsvinneren er imidlertid det lille gruveselskapet Ecuanor, som er opp 19 prosent til 99 øre, på et betydelig antall omsatte aksjer, uten spesielle selskapsnyheter.

IT-sektoren henger etter, og er samlet sett lite endret. Disse aksjene hadde nok en dårlig dag på USA-børsene i går, og har slitt tungt etter nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag