Gå til sidens hovedinnhold

Fikk hjelp av Fjells banemann

Jens Ulltveit-Moe fikk hjelp av sønnen til Irans eks-president til å løse floken i Iran. Samme mann felte Statoils toppledelse.

President Rafsanjanis sønn, Mehdi Hashemi, ble involvert for å løse forretningskonflikten som rammet Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe Schat-Harding i 1997. Det skriver VG.

Holdt tilbake penger

Mehdi var i 1997 toppsjef i IOEC, det iranske oljeselskapet som holdt tilbake millionene det norskeide selskapet mente de hadde krav på.

NHO-presidentens selskap sendte 1,2 millioner kroner til Iran for å løse en floke om oppgjør etter salg av ni livbåter til IOEC (Iranian Offshore Engineering and Construction Company).

Mehdi Hashemi er samme mann som Statoil-ledelsen mistenker at deler av den famøse konsulentavtalen på 115 millioner kroner skulle gå til. Økokrim etterforsker Statoil for mulig korrupsjon. Nettopp den mulige kontakten med Hashemi er sett på som svært belastende i Statoil-saken.

Visste ikke

Erlend Grimstad som er direktør i Ulltveit-Moes selskap Umoe, tar forbehold om mannen som engasjerte seg i Umoe Schat-Hardings sak, faktisk er den samme som var involvert i Statoil-saken.

– Jeg kan ikke bekrefte det. Men uansett var verken jeg eller Jens Ulltveit-Moe på noe tidspunkt under Statoil-saken kjent med det. Vi var ikke klar over at Umoe Schat-Harding kan ha hatt forbindelser med ham for flere år siden, sier Grimstad.

Grimstad og Ulltveit-Moe sitter begge i både Statoils valgkomite og bedriftsforsamling. Grimstad mener det ikke er relevant å vurdere vervene på grunnlag av Umoe Schat Hardings betaling til Iran.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot