Gå til sidens hovedinnhold

Fikk ikke betalt med kort

Mens minibankene tømmes, sliter torsdag svært mange med å bruke sitt betalingskort.

Ifølge VG Nett skal Bankenes Betalingssentral (BBS) ha fått melding om problemene i 11-tiden torsdag formiddag.

- Vi ser at det er mange som har problemer med å bruke kort i minibanker, butikker og ved handel over nettet, sier informasjonssjef Sigbjørn Larsen i BBS til avisen.

Hva årsaken til problemene er, er ikke kjent. Det er heller ikke noe som tyder på at problemene er knyttet til en enkelt bank.

Dermed fortsetter problemene utover ettermiddagen. Det er uklart hvor lang tid det vil ta å rette feilen, fordi man ikke vet hvor feilen ligger.

Ved 13.30-tiden skal feilen være rettet opp.

- Vi har ingen anelse om hva det er for noe. Det ligger utenfor DnB NORs kontroll. For vår del begynner ting å fungere noe bedre nå, men det er fortsatt litt problemer, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR til Nettavisen før alt var i orden.

Nettavisen har fått tilbakemeldinger som tyder på at problemet er ganske komplisert. En leser melder om at betalingsterminaler gir beskjed om at en ikke får kontakt med banken, men at betalingene likevel blir trukket fra konto.

Midteide kjenner ikke til denne problematikken i dette tilfellet, men sier at det av og til kan skje reservasjoner på konto når feil oppstår, men at pengene ikke forsinner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken