Fikk leilighet til 20.000 kr

Fem personer knyttet til det tidligere styret i Granberg borettslag i Oslo kreves for 1,6 millioner kroner etter angivelig å ha misbrukt borettslagets midler.

17.11.03 09:23

Blant annet fikk den tidligere styrelederen kjøpe sin leilighet i borettslaget for bare 20.000 kroner, med styrets godkjennelse. Det nye borettslagsstyret krever over 300.000 kroner i erstatning.

Det nåværende styret går rettens vei, fordi de mener at det tidligere styret har misbrukt borettslagets midler. De krever om lag 1,6 millioner kroner av de som var med i styret mellom 1997 og 1999, skriver Dagbladet.

Mandag møtes partene i en rettssak som varer i hele fem uker.

Leiligheten som den tidligere styrelederen fikk kjøpe for 20.000 kroner, med styrets godkjennelse, solgte hun senere for 738.000 kroner.

Styret i borettslaget foretok flere reiser. Dette beskrives av de saksøkte som seminarer med faglig innhold, mens flere beboere beskriver turene som heisaturer.

Det vil under rettssaken bli framlagt bilag som viser at borettslaget la nytt gulv i bomberommet. Men undersøkelser skal ha vist at ingenting var gjort.

Saksøkerne krever å få tilbake penger for innkjøp av datautstyr, kopimaskin og faksmaskin, som styremedlemmer brukte privat.

Tidligere borettslagsleder Ragnhild Neergaard mener hun og hennes styre ikke har gjort noe klanderverdig. Hun mener hun overtok et borettslag som var i forfall og med dårlig miljø. Styret satte i gang en snuoperasjon som lyktes.

- Vi jobbet døgnet rundt, hadde vakter i garasjene mot innbrudd, satte i gang med klubb og kafe, søkte eksterne midler og satte i gang tiltak for å få et godt miljø, sier Neergaard til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.