Gå til sidens hovedinnhold

Fikk razzia to ganger - nå triller milliardene inn

Snoop Dogg rocka lanseringsfesten og Zoom-sjefen har gitt sin velsignelse.

Se Vodcasten her:

Giganten Zoom gikk til sengs på første forsøk og nå står konkurrenten Microsoft klar til å gjøre business med Simen Teigre, gründer og sjef i det norske videokonferanseselskapet Neat. Salget går som hakka møkk og selskapet ble priset til 5,6 milliarder kroner, da Zoom la over 260 millioner kroner på bordet og økte sin andel til 15 prosent.

Hør podcasten her:

Razzia

Selv om milliard-reisen har gått fort, så har Teigre møtt på utfordringer underveis. Blant annet har han hatt politiet på razzia både hjemme i Lommedalen og på kontoret.

NEAT-sjefen Simen Teigre liker ikke å snakke om hvor mye han har tjent, men gründerne kontrollerer rundt 30 prosent av selskapet hvor trolig Teigre har en stor del av dette. Kapitals liste over norske milliardærer står for tur neste år.

- Det har vært et eventyr!

Gudfaren

Internasjonalt kaller man det norske videokonferanse-eventyret for Video Valley som strekker seg fra Fornebu og utover E18 til Bærum. Flere titalls milliarder kroner er skapt her.

Jan Opsahl var gudfaren og la grunnlaget for eventyret fra Norge gjennom Tandberg som ble solgt til den amerikanske it-giganten Cisco for milliarder. Deretter fulgte Frederik Halvorsen og "OJ" Winge opp etterfulgt av Simen Teigre og flere til, alle med fartstid fra Tandberg.

Til Stavrum & Eikeland forteller Teigre om Neat-eventyret, om razziaene og ikke minst om Video Valley og den norske videokonferanse-suksessen.

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.