Fikk surferegning på 16.500

En familie i Sarpsborg fikk nylig tidenes surfesjokk etter å ha blitt utsatt for såkalt modemkidnapping. Slik unngår du at PC-en din blir kidnappet.

26.04.04 07:25

Tina Aas (16) trykket gjentatte ganger på Frisurf-ikonet på skjermen, men fikk opptattsignal. Dagen etter var det dukket opp et nytt ikon. Tina klikket, og kom inn.

Kort tid etter fikk familien sjokk da Telenor tok kontakt. Den neste telefonregningen ville bli på 16.500 kroner, skriver Aftenposten.

Telefonregningen avslører at familiens PC hadde koplet seg opp via satellitt-tjenesten Inmarsat. Trolig er det svindlere som har sørget for å manipulere familien Aas/Johansens Frisurf-oppkopling.

Mor Berit Johansen mener familien er blitt uskyldige ofre for modemkidnapping, og reagerer kraftig på at Telenor forlanger at de dekker regningen selv. Saken vil nå havne i Teleklagenemnda.

Jussprofessor Olav Torvund skrev nylig et debattinnlegg i Aftenposten, der han framholder at det er teleoperatørene som må ta ansvaret for modemkidnappingen.

Modemkidnapping rammer kun de som kopler seg opp mot Internett via modem eller ISDN. Klikk her for å lese hvilke forholdsregler du bør ta for å unngå å at PC-en din blir kidnappet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag