*Nettavisen* Økonomi.

Fin fredag på børsen

Det er kamp om godbitene på børsen fredag. Yara fortsetter framgangen, men mest av alle jubler EDB-sjef Endre Rangnes.

EDB slo an tonen i morgentimene da selskapet annonserte en av tidenes it-avtaler i Norden. Avtalen med Telenor har en verdi på svimlende 5,3 milliarder kroner over en periode på sju år.

Detaljene i avtalen kan du lese mer om her.

Fett for Telenor

Selv om avtalen ikke kom helt ut av det blå, reagerte investorene med å sende EDB-kursen til værs da børsen åpnet. Ved 10.30-tida hadde kursen steget 8 prosent til 49 kroner.

Telenor er største eier i EDB med 52 prosent av aksjene, mens Folketrygdfondet har knapt 10 prosent.

Yara gikk som en kule den første dagen på børsen i går, og oppturen fortsetter i dag. Allerede før børsåpning var det omsatt aksjer for 60 millioner kroner i gjødselselskapet. Ved 10.30-tida var kursen 1 prosent opp til 51,50 kroner.

Investorene som var så heldige å få fatt i Yara-aksjer før børsdebuten i går, betalte kun 41 kroner. Gevinsten så langt er med andre ord over 25 prosent.

Nedtur for Sveaas & co.

Fredagens nedtur i finansmarkedet er det Catch Communications som står for. Bare timer før aksjeemisjonen på 100 millioner kroner er avsluttet, gikk selskapet ut med en melding om at den indikative tegningskursen er kraftig kuttet.

I aksjemarkedet går det rykter om at interessen for å tegne seg er mildt sagt laber, og ryktemakerne får utvilsomt vann på mølla som følge av fredagens snuoperasjon.

Catch-konkurrenten NextGenTel gikk på børs før jul, og først i begynnelsen av mars krøp aksjekursen over tegningskursen på 25 kroner. NextGenTel er først og fremst rettet mot hus og hjem, mens Catch satser på bedriftsmarkedet.

Hovedindeksen ved Oslo Børs var ved 10.30-tida 0,6 prosent opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.