I 2014 brøt Trøim med John Fredriksen etter 20 års samarbeid. Da endte Trøim med tre millioner aksjer i Golar LNG og to millioner aksjer i Seadrill. Ifølge Finansvisen (krever abonnement) var den samlede verdien 1,6 milliarder kroner.

Les også: Supersmell for Kjos og Trøim

Siden da har investoren beholdt aksjene i Golar LNG, og han gikk senere inn i riggselskapet Borr Drilling. Et dramatisk kursfall i Borr Drilling og Golar LNG har nå sendt 56-åringens verdier nesten ned mot null.

Over 100 millioner i minus

Finansavisen skriver at det er kun Trøims private eiendommer i Miami og London som kan holde ham på plussiden. Pengene fra bruddet med John Fredriksen for litt over fem år siden er borte og vel så det.

Les også: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim har tapt stort på Borr Drilling - nå har hun flyttet hit

Ifølge Finansavisen er investoren 100 til 150 millioner i minus akkurat nå. Dermed kan dette være en av hovedgrunnene til at Trøim nylig solgte seg ut av Yara og Avida.

Stor gjeld

Nettavisen omtalte nylig Borr Drillings store gjeld på 1,8 milliarder dollar, nærmere 17 milliarder kroner.

Les også: Tynget av gjeld: Full kollaps for Borr Drilling

Trøims samlede investering på én milliard har gitt investoren et netto tap på 700 millioner, skriver Finansavisen.

Det skal nevnes at investoren har sikringaksjer plassert i et selskap som Storebrand, hvor aksjen har fått et solid kursløft de siste månedene. Ifølge Finansavisen vil salg av Avida-aksjene sannsynligvis gi Trøim en gevinst på rundt 250 millioner kroner.