*Nettavisen* Økonomi.

Finanskrisen kan redde karrieren din

For ansatte som vil opp og fram er finanskrisen en gyllen mulighet.

09.01.09 09:06

GÅ TIL NETTAVISEN JOBB:

Tiden da bedrifter kunne fokusere på nyansettelser og vekst er midlertidig over for mange bedrifter. Økonomien tvinger nå bedriftene til å fokusere på nedbemanning og konsolidering av driften.

En ny undersøkelse gjort på vegne av Aditro viser at nordiske virksomheter i stor grad har som mål å fokusere på utvikling fra egne rekker i årene som kommer.

Søker innover
- Der hvor bedriftene før rekrutterte inn ny kompetanse og nye talenter for å ta virksomheten videre, må man nå søke innover i egen virksomhet for å finne talentene og dyrke fram disse, sier Roy S. Torheim i Aditro HRM AS.

Dette skaper også muligheter for ansatte som vil opp og fram.

Klikk på bildet for å forstørre.

Roy S. Torheim i Aditro HRM AS Foto: Aditro

Sjansene for utvikling større
- Mulighetene i disse tider er veldig gode for dem som har ønske om å utvikle seg i bedriften. Siden tidene har blitt tøffere for de fleste bedrifter, må de også kreve mer fra sine ansatte. Viser du står på og er en kreativ bidragsyter er sjansene i dag større for at du vil bli lagt merke til. Ansatte som viser at man vil noe mer er gull verdt for en bedrift, sier Ole Mortensen, seniorrådgiver i Karrierehuset til Nettavisen.

Mortensen peker på viktigheten med å faktisk vite at man blir sett, og han mener nordmenn ofte er litt tilbakeholdne med å synliggjøre seg selv.

Må synliggjøre seg selv
- Jeg tror nok mange medarbeidere legger for lite vekt på å synliggjøre hvor god man er. Man håper at andre ser det, men det er det ikke alle som gjør. For arbeidstakere er tiden nå virkelig inne for å synliggjøre de resultatene man bidrar med og være mer på hogget, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Karrierehuset

Svært viktig
Undersøkelsen til Aditro har tatt for seg virksomheter i Norge, Sverige og Finland, og ble sluttført like før finanskrisen satt inn. Mellom 78 og 79 av de utspurte HR medarbeiderne vurderte rekruttering og utvikling av egne talenter som viktig eller svært viktig.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Slik får du jobb i krisetider

Glamourmodell ble yrkessoldat

- Mannens ansvar å forsørge familien

Vil komme styrket ut
- Virksomheter som i størst grad legger forholdene til rette for en god og trygg karriereutvikling for kompetente medarbeidere vil komme styrket ut av dagens turbulente finanssituasjon, mener Torheim.

Han mener at ivaretakelsen av eget personell hadde blitt rangert ennå viktigere i dagens situasjon.

- Kompetanseutvikling for egne medarbeidere gir både høyere trivsel og økt konkurranseevne for virksomheten. Finanskrisen kan på mange måter styrke personalarbeidet i virksomheten og slik sett forsterke den trenden som studien viser, sier Torheim.

Undersøkelsen ble utført blant 279 HR-medarbeidere i Norge, Sverige og Finland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag