Gå til sidens hovedinnhold

Finanskrisen rammer flytrafikken

Reisefeberen har avtatt i høst.

Flytrafikken til og fra Avinors lufthavner har opplevd en kraftig nedgang, melder selskapet i en pressemelding.

Oslo Lufthavn Gardermoen har registrert den størst nedgangen blant de største flyplassene. Her er nedgangen i antall passasjerer på 10,3 prosent sammenlignet med november i fjor. Ellers har innlandstrafikken gått ned med 7,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For utenlandstrafikken er nedgangen 5,8 prosent.

Tenker langsiktig
- Det er ingen tvil om at vi i tiden framover må ta høyde for en nedgang i trafikken og tap av inntekter som en følge av dette. Avinor jobber i øyeblikket med å se på hvilke justeringer vi må gjøre på kortere sikt. Samtidig har Avinor et ansvar for å tenke langsiktig, slik at luftfarten i Norge også kan møte utviklingen som kommer ved et positivt omslag i norsk og internasjonal økonomi, sier konsernsjef Sverre Quale.

Totalt reiste i underkant av 3,1 millioner passasjerer til og fra en av Avinors lufthavner i november.

37 millioner passasjerer har så langt i år reist til eller fra en norsk flyplass. Dette er en økning på 2,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Utenlandstrafikken har vokst mest med 5,8 prosent, mens innlandstrafikken har økt med 0,9 prosent.

Så langt i år har det vært en total økning i antall flybevegelser på 1,2 prosent.

Opptur for NSB
Nede på bakken flyr toget på en god medgangsbølge. Ikke siden 2001 har NSB opplevd så gode novembertall som i år.

Økningen i persontrafikken viser seg å være størst på togstrekningene mellom de store byene, melder NTB. På strekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen og Oslo-Kristiansand/Stavanger var økningen i antall persontogkilometer på 12 prosents i november i år sammenlignet med samme måned i fjor.

For landet som helhet var økningen i november på 6 prosent, melder NSB.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken