Gå til sidens hovedinnhold

Finansnestor dobler i Norwegian

Jan Petter Sissener mener Norwegian-aksjen får ufortjent mye juling, og hamstrer aksjer.

Og han er neppe ferdig med kjøpene. Det skriver Finansavisen (krever abonnement) fredag.

Onsdag falt Norwegian-aksjen nesten ti prosent, etter blant annet analytikerslakt av flyselskapet. Torsdag fortsatte raset, med en nedgang på 5,32 prosent til 48,02 kroner per aksje.

Forvalter Jan Petter Sissener i Sissener Canopus ble tidligere denne uken observert på aksjonærlistene i flyselskapet med 409.000 aksjer. Etter gårsdagens fall røper han at posisjonen har endret seg.

Les også: Milliardtap på to dager

– Vi har økt til over 900.000 aksjer, gjennom bruk av derivater. Det kan også hende at vi kjøper flere aksjer. Noen må ta i mot aksjene som andre tydeligvis har bestemt seg for å selge, sier han lurt til Finansavisen.

Sissener mener at Norwegian ikke har noen fundamental årsak til å være priset under 60 kroner pr. aksje, selv om aksjen ble handlet til 46 kroner før lunsj torsdag.

Han mener det er ingen grunn til panikk og at uroen rundt Norwegian-aksjen vil blåse over i løpet av en uke eller tre.

Les også: Bjørn Kise slutter som styreleder i Norwegian

Sissener har ingen tro på en analyse utført av storbanken HSBC som bidro til det kraftige kursfallet onsdag og legger til overfor Finansavisen: - Dersom det var aktuelt for IAG og Lufthansa å kjøpe Norwegian på 300 kroner, ville det være mulig å legge 80 kroner pr. aksje på bordet nå.

Les også: Her ber Bjørn Kjos om unnskyldning til passasjerene

Kommentarer til denne saken