*Nettavisen* Økonomi.

Finkjemmer T5PC for skattejuks

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Skattekrimenheten ved Oslo fylkesskattekontor snur nå alle stener for å finne gevinster på T5PC-pyramiden. Store dokumentmengder gjør at mange skattejuksere kan bli tatt.

14.01.05 10:55

Etter razziaen som ble gjennomført i fjor høst, sitter Skattekrimenheten på interne dokumenter, deriblant sluttsedler, som gjør det mulig å gjenskape mange av aksjetransaksjonene i T5PC. Målet er å avdekke aksjegevinster som ikke er oppgitt til ligningsmyndighetene.

Et stort antall mennesker - også utenfor toppledelsen i selskapet - kan derfor få en svært ubehagelig overraskelse i ukene som kommer.

TV 2 Nettavisen skrev i går at Skattekrimenheten har avdekket at 4.500 nordmenn fikk utbetalt penger fra T5PC-systemet. Nå er altså Skattekrimenheten også på sporet av de som har tjent penger på aksjesalg i pyramideselskapet.

- Medlemsregistret i T5PC-systemet, samt sluttsedler fra oppgjørene, gjør det mulig å gjenskape store deler av de transaksjonene som har foregått, sier seniorrådgiver Trine Lise Olstad. Hun er ansvarlig for Skattekrimenhetens gjennomgang av hele T5PC-systemet.

Hun bekrefter at virksomheten nå er i gang med å kartlegge aksjetransaksjonene, og sier at de som har solgt mange aksjeposter eller store aksjeposter, sannsynligvis vil havne i ligningsmyndighetenes søkelys.

- I forbindelse med ligningen for 2004, vil dette bli et svært aktuelt tema. I tillegg vil det jo selvfølgelig være aktuelt å se på ligningene for 2003, sier Olstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag