Gå til sidens hovedinnhold

Finn billigste forbrukslån

Dette er de viktigste alternativene for å finne den laveste renten på forbrukslånet. Det er disse långiverne som gir deg forbrukslånet.

Her finner du kalkulatoren: Finn billigste forbrukslån

Om Finn billigste forbrukslån

Legg inn lånebeløp og ønsket nedbetalingstid. Kalkulatoren regner ut effektiv rente.

Du kan velge mellom tre visninger for rentefastsettelsen:

  • Billigste
  • Vanligste
  • Dyreste

Alle långiverne opererer med fra-til rentesatser. Den "Vanligste" er de pålagt ut å legge ut informasjon om. Men det er ikke dermed sagt at du får en av disse rentesatsene. Denne blir satt individuelt, blant annet på grunnlag av din kredittscore . Noen få har en rente gjeldende for alle, dette er DNB og Nordea.

Listen blir sortert etter effektiv rente.

Om forbrukslån

Forbrukslån er lån som gis uten noen form for tilleggssikkerhet. Det er derfor renten også er de høyeste blant vanlige lån.

Et annet alternativ for lån uten sikkerhet er lån via kredittkortene. Lån via kredittkort har i gjennomsnitt en høyere nominell rente. Fordelene er at det ikke er noe etableringsgebyr og termingebyr. På små lån med kort nedbetalingstid kan disse lånene derfor være billigere. I kalkulatoren Finn billigste kredittkort kan du se renten på disse alternativene.

Har du mulighet for å ta opp lån med pant i bolig, vil dette være mye billigere enn å ta opp et lån uten sikkerhet. Lån med pant i bolig kan du sjekke via Finn billigste boliglån.

Långiverne her satser spesielt på forbrukslån
Vi har sett på långiverne som satser spesielt på usikrede lån. I tillegg til disse bør du alltid sjekke egen bank. Det er også mange formidlere av lån. Disse tar vi ikke med fordi de bare formidler lånene, ikke gir dem. Lånet får du uansett fra en av långiverne vi har tatt med i oversikten ovenfor.

Individuelle priser
De aller fleste långiverne har individuelt bestemte priser. Mange av dem oppgir den laveste, vanligste og høyeste renten. Den laveste renten er det nok ytterst få som får.

Les mer om forbrukslån:

Guide til forbrukslån

Slik finner du det billigste forbrukslånet

Refinansiering av forbrukslån

Så mye koster et forbrukslån

Kalkulatorer:

Forbrukslånkalkulator
Med denne kalkulatoren kan du se hva effektiv rente er på forbrukslånet. Og eksakt hva det vil koste å ta opp forbrukslånet i kroner etter skatt i løpet av låneperioden.

Lånesamlingskalkulator
Sjekk hvor mye du kan spare ved å samle dyre smålån inn i et nytt lån.

Kredittscorekalkulator
Dette er en forenklet kredittscore-modell, der du selv kan teste hva din kredittscore er. Den tar hensyn til inntekt, alder, antall bosteder, inkassosaker og betalingsanmerkninger.

Kredittkortnedbetalingskalkulator
Kalkulatoren beregner hvor lang tid det tar før kredittkortgjelden er nedbetalt, og hva du totalt må tilbakebetale.