Finn sommerjobb nå

For å få den beste sommerjobben, bør du begynne å søke nå. De fleste arbeidsgivere har allerede begynt å se etter hjelp i sommermånedene.

15.03.04 08:49

- Studenter og elever er litt sent på banen. Det lønner seg å begynne tidligere, sier konserndirektør for informasjon og samfunnsskontakt Truls Frogner i Manpower til TV 2 Nettavisen.

Det beste er å holde seg unna «rushtrafikken» av arbeidssøkende like før sommer- og og juleferien.

Også Aetat råder deg til å begynne tidlig.

- Det er bare å sette i gang, sier avdelingsdirektør Erik Oftedal i Aetat til TV 2 Nettavisen.

Engasjementene strømmer inn
Frogner forteller at de fleste jobbene for sommeren kommer i april og mai. Men allerede har det begynt å strømme inn engasjementer innen blant annet lager, transport og bank til Manpower.

Også hos Aetat merkes trykket for ferievikariater. TV 2 Nettavisen gjennomførte et kjapt søk i databasen, og fant hele 1331 ulike sommerjobber over hele Norge. I Aetat kommer de fleste sommerjobbene inn i mars og april.

De aller fleste engasjementene er innen pleieyrker, og i tillegg er det en del lager- og transportstillinger. Også journalister søkes det en del av, avisene er blant dem som begynner tidlig.

- Vær tilgjengelig
Frogner anbefaler alle som skal finne en jobb for sommeren gjennom et vikarbyrå, å begynne allerede nå.

- Det er viktig å gjøre seg ferdige med det praktiske, slik som tester og intervjuer, på forhånd. Dermed er er du tilgjengelig for oppdrag raskt, forteller konserndirektøren.

Manpower har den siste tiden hatt en økning i antall oppdrag som kommer inn, og det er stor bedring i markedet i forhold til tidligere.

Svarer på spørsmål om rettigheter
Har du allerede funnet en sommerjobb, kan LOs ungdomssider være til stor hjelp. Her kan du få svar på det meste du lurer på, og i sommermånedene reiser LOs sommerpatrulje rundt for å passe på at arbeidsgiverne holder seg til lovverket.

Dessuten kan du lese om hvilke rettigheter du har i jobben, for eksempel til skriftlig arbeidskontrakt, opplæring, lønn, arbeidstider, oppsigelse og slike ting.

Trenger du hjelp til dette, kan du klikke deg inn på www.loungdom.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag