Finner ikke norsk kjøtt i butikken

Kunder på jakt etter storfekjøtt til grillen har i sommer ofte måttet nøye seg med noe annet. Så langt i år er det produsert 3000 tonn mindre storfekjøtt enn i fjor.

20.08.03 08:22

- Tilgangen per uke 31 er seks prosent lavere enn på samme tid i fjor. Reduksjonen skyldes ene og alene redusert produksjon av storfe, sier informasjonssjef Nils Ove Bredvold i Norsk kjøtt til Nationen.

Hovedårsaken til at produksjonen av storfekjøtt synker, er den store reduksjonen i antall melkebruk. Hvert år forsvinner 10.000 melkekyr.

Midt i grillsesongen ble det kun produsert 35 prosent av det vi forbrukte.

Norsk Kjøtt har med bakgrunn i reduksjonen i kjøttproduksjonen søkt om å få importere kjøtt til lavere tollsatser for å dekke etterspørselen, noe flere kjøttimportører har benyttet seg av.

I sommer har 1.500 tonn storfekjøtt fra Finland som biffer og fileter fra Brasil, Argentina, Irland og Sverige havnet i butikkhyllene.

Styreleder Jorulf Lello i Norsk kjøttfeavlslag er bekymret over importen. Han mener den kan åpne for permanent import av storfekjøtt til Norge, som igjen rammer det norske jordbruket. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.