*Nettavisen* Økonomi.

Fiorina aktuell for verdensbanken

Foto: (HP)

Den sparkede HP-sjefen Carly Fiorina kan få seg ny jobb. Nå vurderes hun som en kandidat for å overta ledelsen av Verdensbanken.

Det er ikke mer en tre uker siden Carly Fiorina fikk sparken fra toppjobben i HP. Nå vurderes hun av den amerikanske regjeringen som en mulig kandidat til å bli sjef i Verdensbanken, skriver The New York Times.

Sjefsjobben i Verdensbanken går tradisjonelt til amerikanere. Nå er stillingen ledig og spekulasjonene om hvem som vil få den ledige jobben er i full gang.

Tidligere denne uken skrev The New York Times at Paul Wolfowitz også var en mulig kandidat, men at han sto svakt fordi han neppe ville blir godkjent av Europa.

Carly Fiorina har lenge vært en av de meste profilerte forretningskvinnene i USA. Da hun for få uker siden fikk fyken fra HP vakte det stor oppsikt.

Men Fiorina gikk slettes ikke tomhendt fra toppjobben i HP. Siden hun begynte i selskapet i 1999 og fram til hun fikk sparken, har hun mottatt lønn og andre ytelser til en samlet verdi av vel 1,2 milliarder norske kroner.

HP sørget også for at Fiorina ikke skulle gå rundt arbeidsledig og pengelens. Hun fikk 50.000 ekstra dollar til karriereplanlegging og finansiell rådgiving. Det ser ut som planleggingen har virket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.