*Nettavisen* Økonomi.

Fiskeri-Norges lønnsadel

Sjefene i de største lakseselskapene har de høyeste lønningene i norsk sjømatnæring. Pan Fish-sjefen troner øverst med 3.151.000 kroner.

Pan Fish-sjef Atle Eide tjener tjente over ti ganger mer enn gjennomsnittet i norsk oppdrettsnæring med sine 3.150.000 kroner i lønn og andre godtgjørelser i 2004, skriver Fiskaren, som presenterer en topp 25-liste over lønningene i norsk sjømatnæring. Eide ble ansatt i 2003 for å snu Pan Fish-skuta etter rekordunderskuddet på 2,6 milliarder kroner i 2002 og er godt i gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Konsernsjef Helge Midttun (50) i Fjord Seafood inntar andreplassen på lista med lønn og godtgjørelse på 2,3 millioner kroner. Fjord har levert røde tall siden 2001, men presenterte et overskudd på 33 millioner kroner i første halvår i år.

Toppsjef Geir Isaksen (50) i oppdrettsgiganten Cermaq presenterte plusstall i fjor og tar ifølge Fiskaren ut en lønn på 1,9 milloner kroner.

Forbundssekretær Hans-Johan Dahl i Norsk Nærings- og Nytelsesarbeiderforbund reagerer på de høye lederlønningene i næringen.

- Dette høres ut som et veldig høgt lønnsnivå i en næring der lønnsutviklingen blant de ansatte har vært lavere enn for øvrig norsk industri, sier Dahl ifølge Fiskaren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.