Gå til sidens hovedinnhold

Five vil ikke bli Statoil-sjef

Kaci Kullmann Five stiller ikke som kandidat til styreledervervet i Statoil. Det bestemte hun seg for allerede for to uker siden.

– Det er over to uker siden jeg sa dette til lederen av bedriftsforsamlingen i Statoil, og i dag har jeg bekreftet det overfor en samlet valgkomité, sier Kullman Five til NTB.

Etter at Leif Terje Løddesøl trakk seg på grunn av Statoils omstridte Iran-avtale, påtok Five seg midlertidig vervet som styreleder.

Fornøyd
Kullman Five sier hun er godt fornøyd med den kombinasjonen av styreverv hun har i dag, både i humanitære og kommersielle sammenhenger. Den balansen ønsker hun ikke å forrykke. Derfor takket hun nei til å være styrelederkandidat i Statoil, melder NTB.

– Det å være vanlig styremedlem i Statoil er i seg selv et krevende og spennende verv som jeg er svært motivert for og gjerne vil fortsette i. Men å trappe opp med ytterligere ansvar og arbeidsinnsats som styreleder, det ønsker jeg ikke, sier Kullmann Five.

Ved siden av vervet i Statoil er Kullman Five blant annet styremedlem i Norsk Medisinaldepot og Asker og Bærums Budstikke, og medlem av Nobelkomiteen.

Gir råd
Som konstituert styreleder i Statoil er Kullman Five pålagt å samtale med valgkomiteen om aktuelle kandidater, men hvem hennes favoritter er vil hun ikke uttale seg om.

– Vil du si at tiden er moden for en kvinnelig styreleder i Statoil?

– Statoil har en kvinnelig styreleder akkurat nå, så det er tiden i høyeste grad moden for, smiler Kullman Five.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger