Gå til sidens hovedinnhold

Fjell beholder jobben

Konsernsjef Olav Fjell må tåle kraftig kritikk fra Statoils styre, men beholder toppjobben med et nødskrik etter mandagens styremøte.

Olav Fjell får ikke sparken som følge av den mulige korrupsjonssaken i Iran. Det bekrefter Statoil på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Kritikk
I en uttalelse sier styret at de gir konsernsjef Fjell kritikk for de vurderinger som ble gjort i forbindelse med konsulentavtalen.

- Det er styrets syn at denne avtalen ikke burde vært inngått. Styret kritiserer konsernsjefen for at de vurderinger som ble gjort i forbindelse med avtalen, ikke var gode nok, sa styreformann i Statoil, Leif Terje Løddesøl på pressekonferansen.

Har tillit
Styret har likevel kommet til konklusjonen at Fjell fortsatt er rett mann til å styre selskapet i tiden fremover.

- Det er styrets oppfatning at konsernsjef Olav Fjell har vist handlekraft og levert gode resultater de fire årene han har ledet selskapet. Han nyter respekt både internt i selskapet og utenfor. Konsernsjef Olav Fjell har fortsatt det samlede styrets tillit, heter det.

Løddesøl beklager
Også styreleder Leif Terje Løddesøls håndtering av saken ble gransket i gårsdagens møte. Løddesøl ble orientert om avtalen allerede i juni, men informasjonen ble ikke videreformidlet til resten av styremedlemmene.

Løddesøl har beklaget overfor styret i Statoil at han ikke umiddelbart orienterte om Iran-saken i et samlet styre. Styret har tatt dette til etterretning.

Langvarig møte
Styret i Statoil var samlet til et ekstraordinært møte i går. Møtet startet klokka 09.00, og ble først avsluttet ved 23.30-tiden.

Informasjonssjef Kai Nielsen uttalte til TV 2 Nettavisen mandag kveld at det ekstraordinære møtet tok så lang tid fordi det var mange som skulle høres og mange som skulle si sin mening.

Møtet pågikk fram til halv fem mandag ettermiddag, da styremedlemmene tok en kort pause for å stemme. Da de benket seg sammen igjen klokka 18, måtte Olav Fjell vente på gangen.

Hubbard måtte gå
Bakgrunnen for styremøtet var den omstridte konsulentavtalen i Iran, som Fjell personlig ga en av sine underordnede fullmakt til å inngå.

Da Statoil stanset avtalen med konsulentselskapet Horton Investments Limited i forrige uke, var 40 millioner kroner allerede utbetalt til en konto i Sveits.

Økokrim tok ut siktelse mot selskapet fredag forrige uke, og samme dag ble det kjent at direktør for internasjonal virksomhet, Richard Hubbard, måtte fratre sin stilling.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene